Tuesday, May 28, 2013

Greetings from the Sick Room

I wouldn't want to bore you with all our sicknesses, but beside the apartment hunting, that is what has been going on here lately.

Fräulein was crying the whole Saturday night because her ear was hurting. We got her some antibiotics and she is now back to her old self.

After having a sore throat for a few days, I also got pretty high fever and went to see a doctor* yesterday: angina and antibiotics.

And baby has been crying a lot lately (very untypical of her) and this morning her temperature was almost 39°C. We went to see her doctor, but she doesn't have any infection. We just need to try to cope with some paracetamol.

These eyes tell you how she is feeling at that moment.

After several rainy and cold days we finally have some sun and warmth here. So despite the lousy feeling caused by fever and sleepless nights, I guess I have to drag myself to the playground this afternoon.

*) As a Finn, I find it funny that there aren't any 'general doctors' here Germany (I have heard there are some 'family doctors', but I haven't found any). Instead, when you've got a sore throat, you need to see a ear, nose and throat specialist... 


*****
Täällä ollaan sairasteltu viime päivät. Fräuleinilla oli korvatulehdus, itselläni angiina ja nyt Babyllä on kuumetta. Mutta aurinko sentään paistaa pitkästä aikaa!

3 comments:

Anna said...

Toivottavasti käsitin oikein, että haet Wiesbadenista lääkäriä.

Aikuisilla on luottolääkärinä eli omalääkärinä Hausarzt (tarkoittaa, että tulee myös kotikäynnille tarpeen tullen), joka kyllä hoitaa myös lapsia eli koko perhettä. Hausarztille on ensin matka kaikissa ongelmissa ja hän neuvoo sitten eteenpäin, jos on tarvis.

Wiesbadenin Hausarzteja löytyy hakusanalla Allgemeinmedizin: Doktor für Allgemeinmedizin, Facharzt für Allgemeinmedizin, Allgemeinarzt, Praktischer Arzt, Hausarzt.
Koska Saksassa kuitenkin on vapaa lääkärivalinta, niin voi tietenkin mennä myös suoraan erikoislääkärin luo.
Lasten omalääkäri on vauvasta teini-ikään asti Kinderarzt. Minä etsisin nyt lähistöltä lastenlääkärin eli Kinderarztin, varsinkin kun hän tekee myös ne tärkeät Vorsorgeuntersuchungen eli määräaikaistutkimukset ja rokotukset yms. Lastenlääkäri on tavallaan lastenneuvola yhdessä persoonassa.
Tarkoitukseni ei ole "kantaa pöllöjä Ateenaan", eli sorry, jos annoin turhia neuvoja.
Minä itse en olisi varmaan pysynyt hengissä, ellen olisi sattunut joutumaan alusta asti niin pätevän ja miellyttävän Hausarztin potilaaksi.

Anna said...

Niin ja piti toivottamani teille kaikille pikaista paranemista. Myötätuntoa täältä joen toiselta puolelta.

Frau Welle said...

Kiitos vinkeistä :)

Olen googlaillut lähialueelta Allgemeinmedizin-lääkäreitä, mutta he tuntuvat kaikki olevan lisäksi erikoistuneita esim. kiinalaiseen lääketieteeseen tai akupunktuuriin, mikä saa minulta niskakarvat pystyyn... En siis ole löytänyt yhtään lääkäriä, joka olisi "pelkkä" yleislääkäri. Täytynee taas aktivoitua etsinnän suhteen.

Niin ja lapsillamme on toki Kinderarzt - laskeskelin juuri, että siellä on tullut käytyä jo kymmenen kertaa tämän vuoden puolella! :)